Hvem er jeg?

Jeg hedder Anja Lysholm, og Uforklarbar er den hat jeg samler mine selvstændige aktiviteter under. Navnet hentyder til at det du kan få her hos mig, ikke kan forklares, men skal opleves!

1997 var et skelsættende år i mit liv.

Indtil da havde jeg levet et temmelig almindeligt og forholdsvis forudsigeligt liv. Opvokset i en kernefamilie. HF. Universitetsstudie. Og samliv med en kæreste jeg regnede med at jeg skulle blive gammel sammen med. Det var jo sådan et liv skulle være. Jeg kendte ikke til andet.

Men i 1997 døde min far. Jeg var 25 år gammel og ramt af mit livs første store sorg. Men jeg var også ramt af noget andet stort:

Nysgerrighed!

For hvor var min far blevet af?

Jeg havde i forbindelse med hans død (både før, under og efter) nogle oplevelser der rykkede rundt på min verden. Inden nogen anede at han var syg, drømte jeg f.eks. at han skulle dø. Jeg vidste ikke at det var det jeg havde drømt, før jeg genoplevede min drøm i et deja-vu under hans hospitalsindlæggelse.

Så da han var død, startede min søgen efter svar: Hvad sker der når vi dør?

Min søgen førte bl.a. til en spontan ud af kroppen-oplevelse jeg først år senere fik en forklaring på, og dét førte mig til udforskning af bevidsthed på Monroe-instituttet i Virginia og siden til min lærer i udforskning af Efterlivet, Bruce Moen.

De metoder jeg har lært af dem, underviser jeg selv i i dag, og hvis du vil med på rejsen, kan du her på siden læse mere om mine kurser. Der kan du lære at udforske hhv. Efterlivet og Bevidsthed generelt – alt efter hvor din interesse ligger. 

Jeg udgiver desuden udgiver bøger og guidede meditationer. Alt sammen til dig der er nysgerrig efter at udforske din bevidsthed og få et bredere perspektiv på liv og død.

Det menneskelige

Ovenstående er det c.v.-agtige - her kommer det mere menneskelige aspekt:

Når du kommer på kursus hos mig, vil du ikke møde en perfekt oplyst lærer der selv er "i mål". Jeg udforsker stadig livet og bevidstheden, og du vil kunne finde mange der har en større "viden" end jeg har. Min rolle er ikke at være din alvidende mester. Langt fra. Min rolle er at være din erfarne rejsefælle. Den turguide der har noget erfaring på det område vi sammen bevæger os ind i, men som stadig kan opdage nye ting og forundres sammen med dig. Jeg lærer dig at finde svarene selv - ikke at tro på dem jeg mener at have fundet. Sammen bliver vi klogere på hvad bevidsthed er, samtidig med at vi hver især bliver klogere på os selv. 

Jeg er et rummeligt og varmt menneske. Jeg bander. Jeg tøver. Jeg tvivler. Jeg udvikler mig. Jeg lærer. Og jeg lærer fra mig. Jeg elsker at formidle. Jeg er en god lytter. Jeg har flere spørgsmål end svar. Jeg elsker at lede dig i retning af dine svar. 

Da jeg i sin tid blev undervist af Bruce Moen, var noget af det første jeg så i hans noter, ordene "no gurus need apply". Folk der var interesserede i at blive tilbedt som guruer, var han ikke interesseret i at certificere i sin metode. Det samme gjaldt Robert Monroe og gælder nu på instituttet hvor jeg er uddannet. Min fornemmeste opgave er at skabe rum for at dine svar kan lande i dig, og det har jeg nogle metoder til. Dem glæder jeg mig til at lære dig - enten på en af mine fysiske workshops eller på min onlineworkshop.

Bøgerne

I 2001 mødte jeg Gunther Strube som drømte om at oversætte Bruce Moens bøger til dansk. Jeg kendte ikke Bruce Moen dengang, men lånte bøgerne af Gunther og blev straks lige så begejstret for dem som han var, så vi gik i gang med at oversætte den første bog sammen. Der gik et par år før vi var færdige, og så ville vi naturligvis gerne have den ud på et dansk forlag. Det var lettere sagt end gjort. Vi fik at vide fra flere sider at sådan kunne man altså ikke gribe det an. Man skulle gå til et forlag først og spørge om de var interesserede, og hvis de sagde ja, kunne man så gå i gang – ellers risikerede man jo at al ens arbejde var spildt. Og hvis et forlag faktisk valgte at udgive bogen, ville de jo sikkert også sætte deres professionelle oversættere på opgaven, og vores arbejde ville alligevel blive skrottet. Vi var ærlig talt ligeglade. Vores mål med arbejdet var at få Bruce Moens bøger ud i Danmark – ikke at vi fik æren.

Samtidigt med at vi gik og ventede på svar fra det amerikanske forlags danske agent, som forsøgte at få nogle danske forlag gjort interesserede, gik jeg med en lille iværksætter i maven. Jeg drømte dengang om at lave en spirituel bogcafe, og navnet jeg i spøg havde fundet på sammen med min bror, var UforklarBar. Da vi efter et frustrerende års ventetid fik det svar fra agenten at hun ikke mente at nogen i Danmark ville udgive bogen (dog efter kun at  have prøvet ét enkelt forlag), sørgede Bruce, som vi efterhånden var blevet gode venner med, for at få rettighederne til at udgive bøgerne i Danmark, og dem gav han så videre til mig. Så var Forlaget Uforklarbar født. Vores oversættelse, Rejser ind det Ukendte, udkom i 2006.

Jeg har også selv forfattet en bog som i sagens natur er udkommet på mit eget forlag. Den hedder “Hvem er du utro?”, og du kan læse mere om den på min blog om utroskab.  Hvad fremtiden ellers bringer af udgivelser, må tiden vise. En ting er sikkert: Det bliver bøger som jeg synes har en anderledes vinkel end de mange andre bøger der findes på markedet om livet og døden og alt det før, efter og ind imellem. Og det bliver bøger jeg selv kan stå inde for med hele mit hjerte.

I alle mine udgivelser følger jeg Dansk Sprognævns anbefaling om at undgå brug af startkomma. Så hvis du synes at “der mangler kommaer” i mine bøger, er det ikke en fejl – det er sådan Sprognævnet anbefaler at man sætter komma i dag.

Olierne

I 2019 kom de æteriske olier ind i mit liv og blæste mig omkuld. De er som små magiske venner der hjælper med følelsesmæssig støtte og transformation. Jeg bruger - og formidler - doTERRAs olier da de er 100 % rene, mere end økologiske og etisk fremstillede i alle led af produktionen. Hvis du spørger om der er én ting i mit liv - ud over mine menneskelige relationer - jeg ikke vil undvære for noget, er det dem.

Kærlig hilsen
Anja

  • Anja Lysholm

    “Anja er den perfekte meditationsguide. Rolig, hjertevarm og nærværende. Meditationerne (jeg har været til en hel række af dem) er meget forskellige, og om det er Anja, meditationerne vi lytter til eller den fantastiske energi i den gamle mølle ... så er jeg hver eneste gang gået derfra med en fantastisk indre ro, stor glæde og en spændende oplevelse rigere. Tak, Anja, fordi du gør det muligt.”

  • Anja Lysholm

    “Hemi-Sync meditationen er et fantastisk redskab til at opleve nye dimensioner i sit eget indre arbejde. For mig, der mødte denne specielle meditationsform første gang for ca. en måned siden, følte jeg som om der var noget energi inde i mig der udvidede sig til en anden dimension. Så jeg måtte bare prøve det igen. Denne gang med høretelefoner på. Og det var igen fantastisk. Jeg selv, der har undervist i meditation i mere end 20 år, kan på det varmeste anbefale denne meditationsform, der på en blid og følsom måde fører dig ind i dit eget ubevidstes fantastiske univers. Tusinde tak. ❤”

  • Anja Lysholm

    “Jeg skriver for at fortælle, hvor glad jeg var for at være med på din workshop. Det var fantastisk oplevelse for mig. Jeg har næsten dagligt hørt enten F10 eller F12 og det har været fantastisk. Jeg har ikke haft så mange oplevelser med billeder osv. når jeg høre lydene, men jeg syntes at mit almindelige liv, med arbejde, venner og familie går bare meget bedre. Problemer – jeg har haft i mange år syntes nærmest forsvinde af sig selv og det liv jeg har ønsket mig, syntes at folde sig ud for mig. Endnu en gang tak for en stor oplevelse.”

Hvad jeg laver på Instagram ...